Nettideittailu

Suomi on sinkkujen maa. Suomessa on yli miljoona yksin asuvaa sinkkua, joista moni kuitenkin haluaisi löytää sen oman rakkaan kumppanin. Ei siis ihme, että nettideittailu on suosittua. Se on nykyaikainen tapa löytää itselleen sopivaa seuraa. Sinkkutilaston graafi alla, josta näet sinkkujen määrän iän ja sukupuolen mukaan jaoteltuna (klikkaa graafi isommaksi).

Lähde: Tilastokeskus 2017. Asunnot ja asuinolot
Tilastokeskuksen sinkkutilasto

Yksinasuvia naisia ja miehiä oli 2016 lopulla 1,1 miljoonaa. Miehiä tästä määrästä on 46 prosenttia ja naisia 54 prosenttia. Yksinasuvien miesten määrä on lisääntynyt. Vuonna 2016 miehet olivat enemmistönä 25–54 -vuotiaiden yksinasuvien ikäryhmässä. Tilastokeskuksen mukaan 25–54 -vuotiaita yksinasuvia miehiä oli vuoden 2016 lopussa yhteensä 256 000 ja vastaavan ikäisiä yksinasuvia naisia oli 158 000. Maaseutukunnissa 25–54 -vuotiaista yksinasuvista lähes 70 prosenttia oli miehiä. Kaupungeissa miesten vastaava osuus oli 60 prosenttia. Alle 25-vuotiaita yksinasuvia miehiä on lähes yhtä paljon kuin vastaavan ikäisiä naisia. Naiset ovat yksinasuvien enemmistönä 55 ikävuoden jälkeen, (klikkaa tilastograafia, niin näet sen suurempana).

Parisuhteen hakeminen nettideitissä

Jokainen ihminen tavoittelee onnellista elämää. Yksi tärkeimmistä onnellisen elämän osa-alueista on parisuhde. Parisuhteen tarve perustuu useampaan perustarpeeseen. Ensinnäkin ihminen on sosiaalinen olento, joka kaipaa toisten ihmisten seuraa. Ihminen tuntee olonsa turvalliseksi toisten ihmisten seurassa. Ihminen kaipaa myös läheisyyttä, hellyyttä ja rakkautta. Vaikka seksuaalisuus on ensisijaisesti fyysinen tarve (hormonit), se on myös psyykkinen ja sosiaalinen tarve. Parisuhderakkaus tyydyttää kaikkia näitä tarpeita.

Pariutuminen on haastavaa toimintaa nykyään. Pariutumiskulttuuri on muuttunut voimakkaasti. Ennen mentiin kylän tansseihin ja löydettiin puoliso. Nyt on toisin. Nyt mennään nettideittiin ja yritetään sieltä löytää sopiva. Jos haluat onnistua sen oikean hakemisessa nettideittipalveluista, on huomioitava joitakin periaatteita, jotta haku tuottaisi tulosta ja pääsisit treffeille tutustumaan kumppaniehdokkaisiin. Tärkeintä on, että suhtaudut nettideittailun mahdollisuuksiin myönteisellä asenteella ja ajatuksella, sillä myönteisyys auttaa sinua onnistumaan.
Deittiprofiili

Jos haluat menestyä nettideittailussa ja löytää parisuhteen nettideittipalvelun kautta, sinun on ensimmäiseksi tehtävä laadukas deittiprofiili. Hyvin tehty deittiprofiili herättää huomion ja saa vastauksia. Tavoitteena on antaa miellyttävä ja mielenkiintoinen ensivaikutelma.

Minkälainen sitten on hyvä profiili? Hyvän deittiprofiilin perusosat ovat nimimerkki, profiilikuva ja profiiliteksti. Niiden tulisi antaa riittävästi tietoa ja vastauksia seuraa hakeville, jotta he voisivat arvioida:

- fyysistä yhteensopivuutta
- luonteiden yhteensopivuutta
- elämäntilanteen yhteensopivuutta

Nimimerkki

Nimimerkin se alkaa. Nimimerkki kertoo sinusta jo jotain. Valitse sellainen nimimerkki, joka tuo esille jotakin myönteistä sinusta ja elämästäsi.

Profiilikuva

Profiilikuva on nettideittailussa tärkeä. Se on asia, johon ensimmäisenä kiinnitetään huomiota sinussa. Hyvä profiilikuva on yleensä kasvokuva, josta sinut voi tunnistaa. Kiinnitä profiilikuvassa huomiota ulkonäköön, siistiin ja iloiseen olemukseen. Sen lisäksi voit laittaa kuvagalleriaan kokovartalokuvia itsestäsi eri tilanteissa ja ympäristöissä.

Koeta kuvillasi saada aikaan positiivinen ensivaikutelma, niin että katsojassa herää kiinnostus sinua kohtaan. Jos et halua jostain syystä laittaa kuviasi deittipalveluun, kuvia voi vaihtaa esim. sähköpostitse. Ilman kuvaa sinun on panostettava mielenkiintoiseen profiilitekstiin, että se herättäisi kiinnostusta.

Profiiliteksti

Hyvä profiiliteksti on nettideittailussa myös erittäin tärkeä. Kerro perustiedot, kuten ikä, pituus, kehontyyppi, asuinpaikka, lapset, lemmikit sekä tupakan ja alkoholin käyttö. Kuvaile profiilitekstissäsi itseäsi, luonnettasi, harrastuksiasi ja elämäntilannettasi. Kuvaile, millaisen kumppanin toivoisit löytäväsi. Kun kirjoitat tekstisi, tarkista sen ennen julkaisua ja tarkista ulkoasu, korjaa kirjoitusvirheet.

Annat itsestäsi myönteisen mielikuvan, kirjoittamalla itsellesi tärkeistä asioista mielenkiintoisella tavalla. Älä kuitenkaan koko elämäntarinaasi kerro, vaan lisätietoja voit antaa kiinnostuneelle viesteissäsi. Tärkeintä on, että profiilitekstisi herättää kiinnostusta tutustua sinuun paremmin.

Treffit

Kun olet löytänyt jonkun mielenkiintoisen ehdokkaan, viestitellyt hänen kanssaan, ja haluatte molemmat tutustua toisiinne, on treffien aika. Ensitreffit voi nykytekniikan avulla toteuttaa turvallisesti myös videochatin avulla, jos haluaa ja osaa. Perinteisen tapaamisen voit sopia kahvilaan tai muuhun julkiseen tilaan tai paikkaan, jossa voi keskustella ja tutustua. Ensitreffeillä selviää, onko kiinnostusta jatkaa tutustumista.

Nettideittipalvelut

Hyviä nettideittipalveluja on paljon, osa maksuttomia ja osa maksullisia. Monien kokemus on, että maksullisissa deittipalveluissa onnistuu paremmin. Se selviää kokeilemalla.


Tutustu suomalaisten suosituimpiin nettideittipalveluihin.

Klikkaa parisuhdelukemista: Adlibris

Aloita Tinderin käyttö Tinder-käyttöohjeen avulla.
Lähteet
Tilastokeskus, Asunnot ja asuinolot 2017
Suomi24-treffit
E-kontakti
Seuraajokaiselle
Eliittikumppani