Windows-tuki

Tämä sivu on Windows-käyttäjien tukiportaali, jonka avulla voi löytää tietoa, tukea ja käyttöohjeita Windows-laitteen käyttöön ja sovelluksiin.


Osta Windows 10 käsikirja
Lisää Windows-kirjoja: Adlibris-verkkokauppa
 (ilmainen toimitus)

Opi käyttämään Windows 10

Alla olevien linkkien avulla saat tietoa, tukea ja ohjeita oman Windows-tietokoneesi käytössä ja hallinnassa. Klikkaa sivut auki ja opi käyttämään tietokonettasi monipuolisesti, älykkäästi ja taitavasti.

Tutustu ja opi Windows 10:n käyttö ja hallinta:
Windows 10 käyttöohje

Microsoft-tili ja pilvipalvelut
Microsoft-tili on käyttäjätunnus joka koostuu sähköpostiosoitteesta ja salasanasta. Sitä voidaan käyttää kaikkiin Microsoftin palveluihin ja sivustoihin sekä Windows-laitteisiin kirjautumiseen. Niitä ovat mm. Outlook.com, Skype, Xbox Live, ilmainen OneDrive ja Office Online sekä maksullinen Office 365. Microsoft-tiliä voidaan käyttää myös Windows-laitteisiin (Windows –tietokoneet, tabletit ja Windows Phone) kirjautumisessa käyttäjätunnuksena sekä laitehallintaan. Microsoft-tili antaa myös pääsyn Windows-kaupan sovelluksiin. Kaikki Microsoftin pilvipalvelut ovat käytettävissä Microsoft-tilin avulla.

Luo: Microsoft-tili
Tutustu: Microsoftin pilvipalvelut

Windowsin tietoturva
Windows-laitteen suojaaminen on välttämätöntä, jotta tietokonetta voisi käyttää turvallisesti verkossa. Tutustu: Windows-tietoturvan perusteet.



Windows-laitteet

Laitteita joilla uusimpia Windows-käyttöjärjestelmiä voidaan käyttää, ovat perinteiset pc-tietokoneet, kannettavat tietokoneet eli läppärit, All-in-one-tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet.


Tietokoneet ja tarvikkeet Dustin-verkkokaupasta

Pc-tietokoneen kokoonpano kotona ja töissä:

  1. keskusyksikkö 
  2. näyttö 
  3. näppäimistö 
  4. hiiri 
  5. tulostin 
  6. skanneri 
  7. kaiuttimet tai kuulokkeet 
  8. webkamera 
  9. internet-yhteys, laajakaistaliittymä 
  10. ulkoinen kovalevy (varmuuskopiointiin) 

Tämä kokoonpano on edelleen monipuoliselle ja tehokkaalle tietokoneen käytölle paras kotona ja töissä, rajoitteena on tietysti liikuteltavuuden vähäisyys. Kannettavilla tietokoneilla ja tableteilla voi tehdä lähes kaiken mitä pc-pöytäkoneillakin. Tehokas ja toimiva laiteyhdistelmä on esim. kannettava tietokone ja älypuhelin. Tätä voi täydentää tablet-laitteella, varsinkin jos lukee e-kirjoja. Tehokäyttäjä tarvitsee myös pc-pöytäkoneen.

Hanki Windows-laitteet edullisesti
KauppaKanavan verkkokaupasta (osamaksulla, ilmainen toimitus)

Laitevalmistajien tuki
Acer-tuki
Asus-tuki
Dell-tuki
Fujitsu-tuki
HP-tuki
Lenovo-tuki
Packard Bell-tuki
Toshiba-tuki
Microsoft-tuki
Windows Phone-tuki