Windows-tuki Suomi

Tämä on Microsoft Windows-tietokoneiden tukiportaali, jonka avulla voi löytää tietoa, tukea ja käyttöohjeita Windows-laitteiden käyttöön ja sovelluksiin. Windows-tietokoneet ovat tietokoneita, jotka käyttävät Microsoftin kehittämää Windows-käyttöjärjestelmää. Windows on yksi maailman suosituimmista ja yleisimmistä käyttöjärjestelmistä.


Microsoft Suomi - Windows-tuki

Tällä sivulla kerrotaan, mitä Windows-tietokoneet ovat, miten niitä voi käyttää ja mistä voi saada tukea ja ohjeita niiden ongelmiin.

Alla olevien linkkien avulla saat tietoa, tukea ja ohjeita oman Windows-tietokoneesi käytössä ja hallinnassa. Klikkaa sivut auki ja opi käyttämään tietokonettasi monipuolisesti, älykkäästi ja taitavasti.

Opi Windows-käyttö ja hallinta:

Windows 10 käyttöohjeOpi perusdigitaidot helposti 24/7 verkossa: Dataopisto 

- Dataopisto on kaikille ilmainen digitaitojen oppimisportaali


Microsoft-tili ja pilvipalvelut

Windows-tietokoneiden käyttö edellyttää Microsoft-tilin luomista ja kirjautumista. Microsoft-tili on käyttäjätunnus joka koostuu sähköpostiosoitteesta ja salasanasta. Sitä voidaan käyttää kaikkiin Microsoftin palveluihin ja sivustoihin sekä Windows-laitteisiin kirjautumiseen. Niitä ovat mm. Outlook.com, Skype, Xbox Live, ilmainen OneDrive ja Office Online sekä maksullinen Office 365. 

Microsoft-tiliä voidaan käyttää myös Windows-laitteisiin (Windows –tietokoneet, tabletit ja Windows Phone) kirjautumisessa käyttäjätunnuksena sekä laitehallintaan. Microsoft-tili antaa myös pääsyn Windows-kaupan sovelluksiin. Kaikki Microsoftin pilvipalvelut ovat käytettävissä Microsoft-tilin avulla.

Luo: Microsoft-tili
Tutustu: Microsoftin pilvipalvelut


Windowsin tietoturva

Windows-tietokoneiden käyttö vaatii myös tietoturvan huomioimista. Tietokoneen suojaaminen on välttämätöntä, jotta tietokonetta voisi käyttää turvallisesti verkossa. 

Windows-tietokoneissa on sisäänrakennettuja tietoturvaominaisuuksia, kuten Windows Defender -virustorjunta, Windows Update -päivityspalvelu, Windows-hello -biometrinen tunnistus ja Windows-tietosuoja-asetukset. 

Nämä ominaisuudet auttavat suojaamaan tietokonetta haittaohjelmilta, tietovuodoilta, hakkeroinnilta ja muilta uhilta.


Tutustu: Windows-tietoturvan perusteet.

Windows - tietokoneet

Laitteita joilla uusimpia Windows-käyttöjärjestelmiä voidaan käyttää, ovat perinteiset pc-tietokoneet, kannettavat tietokoneet eli läppärit, All-in-one-tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet.


Pc-tietokoneen peruskokoonpano:

  1. keskusyksikkö 
  2. näyttö 
  3. näppäimistö 
  4. hiiri 
  5. tulostin 
  6. skanneri 
  7. kaiuttimet tai kuulokkeet 
  8. webkamera 
  9. internet-yhteys, laajakaistaliittymä 
  10. ulkoinen kovalevy (varmuuskopiointiin) 

Tämä kokoonpano on edelleen monipuoliselle ja tehokkaalle tietokoneen käytölle paras kotona ja töissä, rajoitteena on tietysti liikuteltavuuden vähäisyys. Kannettavilla tietokoneilla ja tableteilla voi tehdä lähes kaiken mitä pc-pöytäkoneillakin. 

Tehokas ja toimiva laiteyhdistelmä on esim. kannettava tietokone ja älypuhelin. Tätä voit täydentää tablet-laitteella, varsinkin jos luet e-kirjoja. Tehokäyttäjä tarvitsee myös pc-pöytäkoneen.

Laitevalmistajien tuki
Acer-tuki
Asus-tuki
Dell-tuki
Fujitsu-tuki
HP-tuki
Lenovo-tuki
Packard Bell-tuki
Toshiba-tuki
Microsoft-tuki