Sähkön kilpailutus-ohje

Sähkön kilpailutus on sähkön hintavertailua. Sähkön hinta muodostuu sähkösiirrosta ja sähköenergiasta. Sähköenergian voi kilpailuttaa, mutta sähkösiirtoa ei. Kilpailuta sähkö, tee sähkövertailu ja löydä halvin sähkösopimus. Sähköenergian hinnoissa on suuria eroja eri sähkömyyjien välillä. Säästä satoja euroja sähkön hinnassa kilpailuttamalla sähkösopimus tämän ohjeen avulla.

Vihreää sähköä
Vihreää sähköä. Kuva: Image Creator

Sähkön kilpailutus ja hintavertailu on helppoa tehdä itse. Sähkön hinta vaihtelee sopimustyypin, mittaustavan ja tuotantotavan mukaan. Kilpailuta ja vertaa sähkön hinta ja tee sähkösopimus sähkötarjouksen perusteella. Halvin sähkö löytyy sähkövertailun kautta.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voit kilpailuttaa ja vaihtaa milloin vain. Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus, ei sähkömyyjää voi vaihtaa kesken sopimuskauden. Määräaikaisen sopimuskauden päättyessä voit halutessasi vaihtaa sähkönmyyjää.


Sähkön kilpailutus-ohje

Vinkki: Avaa sähkövertailusivu (sähkönhinta.fi) selaimen toiseen välilehteen ja seuraa tätä käytännön ohjetta toisesta välilehdestä.

1. Etsi nykyinen sähkölaskusi, josta saat tarpeelliset tiedot omasta sähkönkulutuksesta

2. Mene osoitteeseen sähkönhinta.fi ja syötä tietosi

3. Syötä sähkönkäyttöpaikan postinumero

4. Syötä sähkön vuosikulutusarvio (kWh)

Arvioi tässä kohdassa kulutus asumismuotosi mukaan

- Kerrostalohuoneisto 2000- 4000 kWh/vuosi
- Pientalohuoneisto 4000-10 000 kWh/vuosi
- Pientalohuoneisto sähkölämmityksellä 10 000-35 000 kWh/vuosi

  5. Valitse haluamasi sopimustyyppi

  - Määräaikainen (edullisin)
  - Toistaiseksi voimassa oleva (vaivattomin)
  - Pörssisidonnainen (spot-hinta + sähkönmyyjän marginaali)

  6. Klikkaa Vertaile

  5. Valitse sähkön mittaustapa.

  - Yleissähkö: sama hinta kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina
  - Aikasähkö: kalliimpi hinta päivällä kuin yöllä
  - Kausisähkö: kalliimpi hinta on talvella kuin muina aikoina

  6. Valitse tuotantotapa.

  Vaihtoehdot: Aurinko, Vesi, Tuuli, Biomassa, Ydinvoima, Fossiiliset, Kaikki tuotteet

  Tee vielä Haun lisärajaukset valitsemalla siirtoyhtiö ja sulakkeen koko.

  9. Vertailun tulokset avautuvat halvimmasta kalleimpaan

  10. Vertaile hintoja, valitse sähköyhtiö ja tee sopimus.

  Klikkaa Katso lisää-painikkeesta, jolloin tuotteen tiedot avautuvat. Käytä sivulta löytyvää tilauslinkkiä, jolloin pääset tekemään uuden sähkösopimuksen valitsemasi sähköyhtiön kanssa.
  Jos vaihdat sähkön myyjää, uusi sähköyhtiö huolehtii vanhan sopimuksen irtisanomisesta.

  Huom! Jos et itse halua kilpailuttaa sähköäsi, voit antaa sen ilmaisen vertailu- ja kilpailutuspalvelun tehtäväksi. Vertailupalvelun käyttö ei sido, eikä velvoita mihinkään:  Helppo kilpailutusSähkövertailu-palvelu


  Kilpailuta ja yhdistä lainasi

  Sähkön lisäksi lainat ja kulutusluotot kannattaa aina kilpailuttaa tai yhdistää. Kilpailuttaminen keventää merkittävästi kuluja, siten pankkitilille jää enemmän rahaa muuhunkin elämään. Jos olet tullut ottaneeksi monesta paikasta näitä kulutusluottoja, voi se käydä kovin kalliiksi kukkarollesi. Käytä lainojen vertailupalveluja ja löydä edullisin laina tarpeisiisi. Vanhojen velkojen ja kulutusluottojen yhdistely järjestelylainalla on järkevä ja nopea ratkaisu luottokulujen pienentämiseen. Klikkaa ja tutustu lainojen yhdistelypalveluihin.

  Keywords: sähkön kilpailutus, sähkön hinta, sähkösopimus, sähkövertailu, sähkötarjous, pörssisähkö, lainojen yhdistäminen, yhdistä lainat, yhdistä lainoja, yhdistelylaina, yhdistä lainat halvin, edullinen yhdistelylaina, kulutusluottojen yhdistäminen, velkojen yhdistäminen, paras yhdistelylaina, yhdistä lainoja, koti, sisustus