Nettiradio

Radiota voit kuunnella internetissä pc-tietokoneilla, kannettavilla tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla ja smart tv:llä. Nettiradio eli internet-radio on radiolähetys, jota voidaan kuunnella internetissä.
Nettiradio on käytettävissä kaikkialla missä internetyhteys on saatavissa. Kuunteleminen ei vaadi erillisen soittimen asentamista, vaan kuunteleminen onnistuu hyvin tietokoneen selaimen välityksellä. Halutessasi voit asentaa mobiililaitteeseen myös saatavilla olevan sovelluksen, jolla kuuntelu on sujuvampaa kuin mobiiliselaimella.

Nettiradiopalvelut

Yle Areenan radio

Katso tästä: Radio-opas
Katso tästä: Yle Areenan radio-ohje

Tabletteihin ja älypuhelimiin voit myös ladata Areenan sovelluksen, jolla nettiradiota voi kuunnella.

Lataa sovellus: Google-Play
Lataa sovellus: Microsoft Store
Lataa sovellus: Apple iTunes

Radiot.fi
RadioMedian ja Ylen yhteinen verkkosivusto Radiot.fi tarjoaa helpon ja nopean tavan löytää niin paikalliset, valtakunnalliset kuin Yleisradionkin radioasemat. Radiot.fi tarjoaa valikoiman suomalaisia radioasemia. Palvelu toimii selaimen lisäksi mobiilisovelluksen kautta. Palvelu on ilmainen.

Lataa sovellus: Google-Play
Lataa sovellus: Microsoft Store
Lataa sovellus: Apple iTunes

Pispalan Radio
Pispalan Radio soittaa musiikkia 1920-50-luvuilta. Vanha kotimainen tanssimusiikki ja -iskelmä on Pispalan Radion kivijalka. Dallapé-orkesterin 1930-lukulainen foxtrot on radion sielu ja perusta. Lisäksi mausteena on mukana ulkomaisia iskelmiä 1920-50-luvuilta.

LiveTaajuus.fi on suomalainen radiopalvelu. Verkkopalvelun kautta voi kuunnella ilmaiseksi suomalaisia nettiradioita. LiveTaajuus.fi on sivusto, joka toimii internetselaimella eri laitteilla, kuten tietokoneilla, älypuhelimilla sekä tableteilla.

Klikkaa ja tutustu: Nettiradiot maailmalla ja Suomessa

Ulkomaisia nettiradiokanavia

TuneIn internet-radio
Shoutcast.com

Suosittuja musiikkipalveluja internetissä

Laitteet joilla voi käyttää internetin musiikkipalveluja ovat: tietokone, tabletti, älypuhelin ja smart tv.

Google Play Music

YouTube Music

Spotify

Deezer


Chromecast Audio

Chromecast Audio on laite, jolla voi virtauttaa (striimata) eli suoratoistaa musiikkia kaiuttimiin langattoman verkon kautta. Musiikkia voit toistaa Android-puhelimesta tai -tabletista, Windows-tietokoneelta tai Chromebookista kaiuttimien kautta. Cromecast-Audio liitetään suoraan ulkoiseen kaiuttimeen.