Sähkön kilpailutus- ja hintavertailu

Kilpailuta kodin sähköenergia. Sähkön voi ostaa miltä tahansa sähkönmyyjältä Suomessa. Sähkövertailu ja kilpailutus kannattaa, sillä kilpailuttamalla sähkön hinta on mahdollista saada satoja euroja halvemmaksi nykyiseen sähkölaskuun verrattuna. Lue tästä artikkelista kuinka sähkön kilpailutus toimii käytännössä.


Sähkön hinta
 sisältää kaksi eri tuotetta ja palvelua: sähkön siirron ja sähköenergian. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa. Sähköenergian voi kilpailuttaa ja sen osuus sähkölaskusta on noin puolet.

Suomessa käytettävä sähkö tuotetaan omissa voimalaitoksissa ja lisää ostetaan Ruotsista, Norjasta ja Virosta. Sähkönkuluttajat ostavat sähköenergian sähkön myyjiltä. Paikallinen sähköverkkoyhtiö siirtää ostetun sähkön asiakkaille.

Sähköenergian voi halutessaan kilpailuttaa ja löytää halvin sähkönmyyjä. Sähkön kilpailutuksen voi tehdä itse sähkön hintoja vertailemalla tai kilpailuttaa jonkin sähkön hintavertailupalvelun avulla. Sähkön hintavertailupalvelun avulla kilpailutus on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Kilpailutuspalvelun kautta voit ilmaiseksi kilpailuttaa ja verrata sähkönmyyjien parhaat tarjoukset ja valita niistä itsellesi edullisimman.

Huom! Jos et itse halua kilpailuttaa sähköäsi, voit antaa sen ilmaisen vertailu- ja kilpailutuspalvelun tehtäväksi. Vertailupalvelun käyttö ei sido, eikä velvoita mihinkään:

Helppo kilpailutus: Sähkövertailu-palvelu*

Tutustu ja vertaaVertaaEnsin-sähkövertailu*

-----------------------

Aurinkosähköä kotiisi


Ota sähköä auringosta, kilpailuta aurinkopaneelit taloosi.

Solle-palvelu on helppo tapa kilpailuttaa aurinkopaneelit 60 luotettavan yrityksen joukosta:

- Kilpailuta aurinkopaneelit yhdellä tarjouspyynnöllä

- Ei vaadi rekisteröitymistä eikä sitoutumista


--------------------------

Sähkön kilpailuttaminen


Sähkönmyyjä kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, etenkin jos sähköä kuluu enemmän. Jos sinulla on muuta käyttöä niille sadoille euroille, jonka kilpailutus säästää, ryhdy heti toimeen!

Klikkaa ja lue: edulliset sähkösopimukset

Kilpailuta sähkösi itse: Sähkönkilpailutusohje

Kun etsit itsellesi edullisinta sähkösopimusta, niin hyödynnä sähkön myyjien ajankohtaiset tarjoukset ja sähkösopimukset. 

Klikkaa tarjoukseenFortum Tarkka-pörssisähkö*

Klikkaa tarjoukseenOomi sähkösopimus*

Klikkaa tarjoukseenVäre - Sähkösopimus 24 kk*

Klikkaa tarjoukseenHehku - Sähkösopimus 24 kk*

Klikkaa tarjoukseenNordic Green - Sähkösopimus*


------------------------------

Yhteenveto sähkönkuluttajalle tärkeistä tiedoista


Sähkön kuluttajan oikeudet:
- Oikeus saada tietoa sähkön hinnasta ja alkuperästä
- Oikeus liittyä sähköverkkoon
- Oikeus saada sähkönsiirtopalvelua
- Oikeus valita sähkönmyyjä ja vaihtaa sähkönmyyjää

Sähkön hinnan muodostuminen
Sähkölasku muodostuu sähkönsiirrosta, sähköenergian käytöstä sekä veroista. Kun asiakas on kilpailuttanut sähköenergiansa, hän saa erilliset laskut sähkönsiirrosta ja sähköenergiasta. Jos sähköenergia ja sähkönsiirto laskutetaan samalla laskulla, niin siirto, energia ja veron osuus eritellään sähkölaskulla. Lue lisää sähkön hinnan muodostumisesta.

1. Sähkön myyntihinta: sähköenergian osuuden saa vapaasti kilpailuttaa ja kuluttaja voi ostaa sähkönsä valitsemaltaan energiayhtiöltä.

2. Sähkön siirtohinta: sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa vaan siirtohinta maksetaan oman paikallisen alueen jakeluyhtiölle.

Sähkösopimuksen vaihtaminen
Nykyinen sähkösopimus irtisanotaan sähkönmyyjää vaihdettaessa. Toistaiseksi voimassaolevan sähkönmyyntisopimuksen irtisanomisaika kuluttajalle on kaksi viikkoa. Asiakkaalta ei koidu lisäkuluja sähkön kilpailuttamisesta, jos sähköyhtiötä vaihdetaan enintään kerran vuodessa. Sähkönmyyjää vaihdettaessa uusi sähkönmyyjä hoitaa vanhan sähkösopimuksen irtisanomisen.

Energiaviraston hintavertailupalvelu (www.sahkonhinta.fi) antaa hintajärjestyksessä listan sähkönmyyjistä omalla alueellasi. Sähkönkuluttajana voit verrata hintavertailupalvelusta saatavia tarjouksia oman sähkölaskusi hintoihin: perusmaksu (€/kk) ja energiamaksu (snt/kWh).

Sähkönmyyjä kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, etenkin jos sähköä kuluu enemmän.

------------------------------

Kilpailuta lainasi ja yhdistä velkasi

Sähkön lisäksi myös erilaiset lainat ja kulutusluotot kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailuttaminen keventää merkittävästi kuluja, siten pankkitilille jää enemmän rahaa muuhunkin elämään. Jos olet tullut ottaneeksi monesta paikasta näitä kulutusluottoja, voi se käydä kovin kalliiksi kukkarollesi. 

Käytä lainojen vertailupalveluja ja löydä edullisin laina tarpeisiisi. Vanhojen velkojen ja kulutusluottojen yhdistely järjestelylainalla on järkevä ja nopea ratkaisu luottokulujen pienentämiseen. 

Lue miten saatRahat riittämään

Klikkaa ja tutustulainojen yhdistelypalveluihin.

Kilpailut ja Arvonnat 2024

KlikkaaVoita 1000€ matkalahjakortti*