Miten saada rahaa

Voit saada rahaa monilla erilaisilla tavoilla, sillä rahan tekeminen on taitolaji. Rahan saamiseen ja tienaamiseen tarvitaan tietoa, älyä, taitoa ja työtä. Miten saada rahaa, miten rikastua? Älykäs ja taitava työnteko ja yrittäminen on luotettavin ja varmin tapa saada rahaa. Jotkut ihmiset rikastuvat sijoittamalla rahaa. Harvat ihmiset perivät rahaa tai voittavat lotossa. Tämä artikkeli käsittelee rahan tekemistä ja tienaamista monin erilaisin keinoin ja antaa vastauksen, miten saada rahaa, kuinka rikastua nykyaikaisessa yhteiskunnassa ja elämässä. Sisältää kaupallista yhteistyötä*

Miten saada rahaa?

Miten tienata rahaa, kuinka saada rahaa? Kuinka rikastua, miten tulla rikkaaksi? Vastauksia näihin kysymyksiin on useita. Rahan saamiseen ja tienaamiseen, rikastumiseen on monia keinoja. Jos haluaa onnistua ja menestyä rahan ansaitsemisessa, on pohjatyöt tehtävä hyvin. Tärkeintä on löytää itselleen sopiva tapa ja olla aktiivinen ja yrittäjähenkinen.

Rahaa voi saada erilaisilla tavoilla, kuten:

 1. Työskentelemällä ja ansaitsemalla palkkaa
 2. Sijoittamalla osakkeisiin, sijoitusrahastoihin tai muihin arvopapereihin
 3. Myymällä tavaroita tai palveluita
 4. Luomalla ja myymällä omia tuotteita tai palveluita
 5. Osallistumalla kilpailuihin tai arvontoihin
 6. Tekemällä lisätyötä tai freelancer-työtä
 7. Affiliatemarkkinointi (blogilla tienaaminen)

Rahan hankkiminen on tieto- ja taitolaji. Rahan hankkimiseen tarvitaan tietoa, taitoa, älykkyyttä ja työtä. Hyvä yleissivistys ja ammatillinen koulutus on tarpeen, jotta onnistuisimme hankkimaan riittävästi rahaa maallisiin tarpeisiimme. Siksi koulutus on ensimmäinen tärkeä edellytys rahan hankkimisessa. Kehitä siis tietotaitoja, älykkyyttäsi ja taloudellista osaamistasi jatkuvasti, niin sinulla on hyvät edellytykset menestyä rahan ansaitsemisessa. Sinun on myös luotettava itseesi, ajateltava positiivisesti ja tavoitteellisesti, oltava rohkea toimija elämässä.

Miten tehdä rahaa?

Rahan hankkiminen on käytännön toimintaa. Valitse se työnteon muoto, joka parhaiten sopii luonteellesi. Jos kaipaat riskitöntä, turvallista elämää ja varmaa palkkaa kuukausittain, palkkatyö on silloin sinun tapasi hankkia rahaa ja elantoa itsellesi. Palkkatyö on nykyään yleisin tapa tienata rahaa.

Palkkatyössä on rajalliset mahdollisuudet rahan hankkimiseen, eikä palkkatyöllä yleensä rikastu, joskus palkka ei riitä elämiseen. Sellaisessa tilanteessa voit vaihtaa parempipalkkaiseen työhön, ottaa lisätyön tai tienata jollain muulla keinolla lisää rahaa. Nykyään palkkatyötä kannattaa ajatella lähinnä perustulon lähteenä, jonka päälle on mahdollista tehdä omilla tietotaidoillaan lisää rahaa.

Palkkatyöllä tulee kuitenkin yleensä toimeen ja palkka on sitä parempi, mitä korkeammassa asemassa  tai vaativammassa työssä olet. Jotkut harvat ihmiset, kuten suuryritysten palkkajohtajat voivat myös rikastua palkkatyössä.

KlikkaaLöydä palkkatyö (linkki työnhakusivulle)


Muut tavat tehdä rahaa

Rahantekoon on monia muotoja nykyään. Palkkatyön lisäksi voit opetella tekemään rahaa muillakin tavoilla. Jos palkka ei tahdo riittää elämiseen, voit ansaita lisää rahaa erilaisin tavoin. 

 1. Myy tavaroitasi ja käsitöitäsi kirpputorilla
 2. Myy tavaroitasi ja käsitöitäsi netissä
 3. Kerää ja myy marjoja ja sieniä
 4. Perusta blogi ja tienaa mainoksilla
 5. Osallistu maksettuihin kyselytutkimuksiin
 6. Aloita rikastuminen sijoittamalla
 7. Perusta yritys tai kevytyritys

Voit ansaita lisää rahaa myymällä tavaroitasi ja käsitöitäsi kirpputorimyymälöissä tai netissä.

Keräämällä ja myymällä syksyisin marjoja ja sieniä, voit ansaita verottomasti sievoisen summan rahaa. Nämä ovat helppoja tapoja tienata nopeasti lisää rahaa.

Lehtien jakaminen on rahakasta hyötyliikuntaa. Lehtiä iltaisin jakamalla voit tienata hiukan ylimääräistä rahaa.

Vuokraamalla hallussasi olevaa huoneistoa tai huonetta tarvitseville, voit ansaita lisää rahaa.

Affiliatemarkkinointi - blogilla tienaaminen

Omaa blogia kirjoittava voi tienata lisärahaa mainoksilla. Affiliate tarkoittaa kumppanuusmarkkinointia. Jos omistat tai aloitat blogin, voit ansaita rahaa yhteistyössä yrityskumppanien kanssa. Se onnistuu helposti luomalla käyttäjätili mainosverkoston kanssa. 

1. Rekisteröidy julkaisijaksi
2. Valitse yrityskumppanit
3. Lisää mainosmateriaalit blogiisi
4. Seuraa tuloksia ja ansaitse rahaa

Muuta blogisi sisältö rahaksi. Tienaa rahaa blogillasi liittymällä TradeTrackerin julkaisijaksi. Näin pääset yhteistyöhön monien tunnettujen brändien kanssa. Voit tienata blogilla helposti rahaa.Maksetut kyselyt

Osallistumalla maksettuihin kyselytutkimuksiin ja tienaat rahaa kyselyillä . Voit helposti tienata netissä rahaa kyselyistä, vastaat vain kyselyihin ja erilaisiin markkinointitutkimuksiin ja tienaat rahaa. Parhaat maksetut kyselyt ovat helppo ja nopea keino tienata rahaa ja tuote-etuja netissä.


Kyselyt joista maksetaan rahaa ja tuote-etuja

Kuluttajapaneeli - lisätuloja mielipiteestäsi*

Hanki rahaa ja lahjakortteja rekisteröitymällä Mielipidemaailmaan!*

Sivutoiminen yritys

Jos olet luonteeltasi tavallista rohkeampi ja aktiivisempi ihminen ja haluat omin päin tehdä lisää rahaa, voit perustaa oman palkkatyön ohella sivutoimisen yrityksen. Vaikka olisit työtön, voit työttömänäkin perustaa sivutoimisen yrityksen, saada soviteltua työttömyysetuutta ja kohentaa siten taloudellista tilannettasi. Perusta sivutoiminen yritysOhje yrityksen perustamiseen käytännössä

Kevytyrittäjyys

Alkuun voit ryhtyä myös ns. kevytyrittäjäksi, joka tarkoittaa sitä, että toimit yrittäjämäisesti, mutta annat yrittämiseen liittyvän laskuttamisen, kirjanpidon ja muun byrokratian jonkin laskutuspalvelun tehtäväksi. Kevytyrittäjyys on mahdollisuus kokeilla, onko yrittäjyys se oma juttu ja tie varsinaiseen yrittäjyyteen.

Työllistä itsesi omassa työssä yrittäjänä, kevytyrittäjänä tai freelancerina ja tee tietotaidoillasi rahaa. Käsityöläisenä myyt käsitöitäsi, autonasentajana korjauspalveluja, kirvesmiehenä remontti- ja rakennuspalveluja, koodarina ohjelmointipalveluja, bloggarina vaikuttajamarkkinointia. Jokaisella on jotakin taitoja, joita voi käyttää rahan ansaitsemiseen.

Perusta kevytyritysOhje yrityksen perustamiseen käytännössä

Yrittäjyys

Perustamalla oman yrityksen, verkkokaupan, blogin, ottamalla käyttöön internetissä toimivan kaupankäyntialustan tai tarjoamalla perinteisiä paikallisia palveluja paikkakuntasi ihmisille, onnistut ja menestyt rahan tekemisessä. Yrittäjyys on rahan tekemisessä suuri mahdollisuus, taitava yrittäjä voi tehdä taidoillaan paljon rahaa ja rikastua.

Perusta oma yritysOhje yrityksen perustamiseen käytännössä

Sijoittaminen ja Osakesäästötili

Kun olet siinä määrin menestynyt erilaisissa töissä, että olet jo saanut hankittua enemmän rahaa kuin sitä jokapäiväisessä elämässäsi kuluu, sinulle on siis jäänyt rahaa säästöön, voit tutustua sijoittamiseen. Jos pidät ylimääräiset rahasi vain pankkitililläsi, eivät ne siellä tuota juuri mitään. Sijoittamisella sinulla on mahdollisuus laittaa säästöön jääneet rahat tuottamaan lisää rahaa.

Taitavalla sijoittamisella saatat siis rikastua. Sijoittaminen on kuitenkin pitkäjänteistä työtä ja tuottava sijoittaminen vaatiikin asiaan paneutumista ja rahoitusalan jatkuvaa opiskelua ja seuraamista.

Suomessa on avautunut vuoden 2020 alusta mahdollisuus helppoon ja turvalliseen sijoitustoimintaan Osakesäästötilin kautta. Osakesäästötili on tarkoitettu tavalliselle kansalaiselle pienimuotoiseen sijoitustoimintaan (max. 50 000€). Osakesäästötilin kautta on mahdollisuus saada säästönsä tuottamaan, ostamalla ja myymällä kotimaisia ja ulkomaisia pörssiosakkeita.

Sijoituksista voit saada voittoa osinkoina ja myymällä osakkeita. Osakesijoittaja voi sijoittaa myyntivoittonsa ja osinkonsa uudelleen ja saada näin ns. korkoa korolle. Taitavalla sijoittamisella pääoma voi kasvaa merkittävästi vuosien mittaan.

Tällä hetkellä Osakesäästötiliä asiakkailleen tarjoavat Nordea, Nordnet, Danske Bank ja Mandatum Life.

Lue lisää: Sijoittaminen-artikkelista

Mistä edullista lainarahaa

Joskus elämässä tarvitaan myös lainarahaa. Kilpailuta edullisin laina tarpeisiisi. Klikkaa ja vertaile edullisin lainatarjous.

Joskus lainoja kertyy liikaa. Sellaisessa tilanteessa velkojen yhdistely järjestelylainalla on järkevä ja nopea ratkaisu velkaongelmaan. Jos raha-asiasi ovat ihan solmussa, on tehokas ratkaisu talouden kuntoon saattamiseksi Yksityishenkilön velkajärjestely.

Yhteenveto

Työn tekemisen ja rahan hankkimisen tavat ja muodot muuttuvat ja monipuolistuvat niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Ole rohkea, luova ja avoin kehityksen tuomille mahdollisuuksille työn ja rahan tekemisessä, tartu uusiin tilaisuuksiin tehdä työtä, rikastua ja vaurastua, elää tyytyväistä ja onnellista elämää.

Nykyihminen tarvitsee runsaasti rahaa, sillä raha on tekemisissä lähes kaikissa ihmiselämän asioissa jollakin tavalla. Emme elä enää luontaistaloudessa, jossa itse viljeltiin, kasvatettiin karjaa, valmistettiin käyttöesineitä ja muita tarvikkeita. Nykyään erilaiset yritykset tuottavat ihmisten tarvitsemat tuotteet ja palvelut, joita ihmiset voivat tarpeen mukaan ostaa rahalla.

Oleellista on siis se, kuinka opimme toimimaan elämässä niin, että osaisimme hankkia riittävästi rahaa kaikkiin tarpeisiin. Vaikka rikkaus ei välttämättä tuota korkeinta onnea, on rahaa ja rikkautta ihmisellä kuitenkin oltava riittävästi, sillä jokainen köyhyyttä kokenut tietää sen, että köyhyys ei onnea tuota. Kohtuullinen keskitie on viisain suhtautumistapa rahan suhteen.

Lainarahan suhteen on oltava järki ja laskin käytössä. Jos tarvitsee johonkin lainaa, on järkevää kilpailuttaa halvin laina.

Lähteet
Kaimio, J., Honkala, J., Halinen, A. & Ahonen, P. 2005. Factum: Uusi tietosanakirja. [Espoo]: Weilin + Göös.
Kattelus, R. & Jokinen, T. 2017. Uraopas: Työelämän lyhyt oppimäärä. [Helsinki]: Gaudeamus.
Finlex.fi. (2019). FINLEX ® - Säädökset alkuperäisinä: Laki osakesäästötilistä 680/2019. [online] Available at: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190680 [Accessed 21 Jan. 2020].
Arvopaperi. Sijoittamisen erikoislehti. 1/2020. Helsinki: Alma Media Oy


Keywords: raha, lisää rahaa, rahaa netissä, kyselyistä rahaa, kirpputori, huutokauppa, miten rikastua, rikastuminen, lisätienestiä, miten saada rahaa, miten tienata rahaa kotona, miten tehdä rahaa, maksetut kyselyt, työpaikat, yrittäjyys, kevytyrittäjyys