Sijoittaminen

Sijoittaminen on tieto- ja taitolaji. Tuottavaan sijoittamiseen tarvitaan tietoa, taitoa, älyä ja työtä. Monet ihmiset rikastuvat sijoittamalla rahaa älykkäästi ja pitkäjänteisesti. Tämä artikkeli käsittelee rahan tekemistä sijoittamalla, antamalla perustietoja aloittelijoille, mihin kannattaa sijoittaa, miten aloittaa sijoittaminen, kuinka onnistua, menestyä ja rikastua sijoitustoiminnalla. Tutustu palveluihin ja ota käyttöön.


Kysymys: Mikä on ETF?
Vastaus: ETF:t (Exchange Traded Fund) on indeksiosuusrahasto, joka sijoittaa automaattisesti eri osakkeisiin indeksin mukaan. ETF-sijoittaminen on edullista ja tehokasta. Liity tästä maksutta Nordnetin indeksirahastoon
Miksi kannattaa sijoittaa

Pitkäjänteisestä sijoittamisesta on taloudellista hyötyä. Ei ole mitään järkeä pitää ylimääräisiä rahojaan ja säästöjään nollakorolla pankkitilillä, jossa ne eivät tuota omistajalleen mitään. Päinvastoin hiljalleen edistyvä inflaatio syö säästöjen arvoa koko ajan. Talletusten rahallinen arvo siis laskee, jos makuuttaa rahojaan pankkitilillä. Sijoittamalla ylimääräiset rahasi, voit saada huomattavasti korko- ja osinkotuloja. Kun sijoitat saamasi korot ja osingot edelleen, saat korkoa korolle ja alat todella vaurastua. Sijoittamalla voit rikastua.Mihin kannattaa sijoittaa

Voit sijoittaa rahaa osakkeisiin, rahastoihin ja muihin arvopapereihin. Osakesijoittaminen tarkoittaa sijoittamista pörssissä oleviin osakeyhtiöihin. Sijoittaminen rahastoihin tarkoittaa sijoittamista rahastoyhtiöiden rahasto-osuuksiin. Rahastoyhtiön salkunhoitaja ostaa, myy ja sijoittaa asiakkaidensa rahat useisiin sijoituskohteisiin asiakkaan puolesta. Joukkovelkakirjalainat ovat pitkäaikaisia sijoituksia (esim. valtion obligaatiot), jotka ovat pankkien, yritysten tai valtioiden liikkeeseen laskemia lainoja.

Klikkaa ja tutki: Mihin kannattaa sijoittaa?

Tutustu myös: Vastuullinen sijoittaminen

Sijoitusten hajauttaminen tarkoittaa sijoitusten jakamista ajallisesti sekä eri sijoitustuotteiden välille, jolloin  riskit pienenevät huomattavasti. Kaikkia rahoja ei siis kannata sijoittaa samaan kohteeseen eikä yhdellä kertaa. Taloudellisesti vakaalla pohjalla oleviin suuryrityksiin voi sijoittaa turvallisesti enemmänkin, niistä voi odottaa pitkällä aikavälillä jatkuvaa kohtuullista tuottoa.Indeksirahastoon sijoittaminen

Sijoittamisen aloittaminen kannattaa kokeneiden sijoittajien mukaan aloittaa indeksirahastoista. Indeksirahasto on sijoitusrahasto, johon sijoittaminen on helppoa, sillä indeksirahaston sijoitukset tehdään automaattisesti tuottoa tarjoaviin osakkeisiin. Automaatio takaa edullisen tai jopa ilmaisen sijoitusten hallinnoinnin ja ylläpidon. Klikkaa ja tutustu: Indeksirahastot

Avaa maksutta sijoitustili Nordnetiin
Liity maksutta Nordnetin indeksirahastoon

Muita sijoituskohteita

Suomessa on avautunut vuoden 2020 alusta mahdollisuus helppoon ja turvalliseen sijoitustoimintaan Osakesäästötilin kautta. Klikkaa ja tutustu: Sijoita yrityksiin

Osakesäästötili on tarkoitettu tavalliselle kansalaiselle pienimuotoiseen sijoitustoimintaan (max. 50 000€). Osakesäästötilin kautta on mahdollisuus saada säästönsä tuottamaan, ostamalla ja myymällä kotimaisia ja ulkomaisia pörssiosakkeita.

Osakesijoituksista ja -ostoista voit saada voittoa osinkoina ja myymällä osakkeita voitollisesti.


Fixura sijoittaja

Sijoittaminen Fixuran vertaislainoihin on vaivatonta. Autoinvest-toiminto hajauttaa sijoituksen automaattisesti vähentäen sjoitusriskiä ja uudelleensijoittaa saadut korkotuotot. Fixura-sijoitustilin avaaminen on ilmaista ja kestää ainoastaan pari minuuttia.

Fixura sijoitustili

-Vuosituotto 2,2-3,6%
-Korkea hajautus
-Likviditeetti

Sijoitustilin avaaminen, tallettaminen ja sijoittaminen ovat ilmaisia. Voit myös nostaa tililtäsi vapaata pääomaa veloituksetta. Korkotuotto jaetaan Fixuran kanssa puoliksi.

Avaa heti ilmainen Fixura-sijoitustili ja aloita sijoittaminen helposti ja turvallisesti.Sijoitustietoa ja oppaita

Sijoittaminen on tieto- ja taitolaji. Tuottavaan sijoittamiseen tarvitaan tietoa, taitoa, älyä ja työtä. Voit rikastua sijoittamalla rahaa älykkäästi ja pitkäjänteisesti. Sijoitusten hajauttamisella voit pienentää sijoitusriskejä huomattavasti. Aloittelevan sijoittajan on hyvä opiskella sijoittamista ja taloutta jatkuvasti, sekä ottaa oppia kokeneemmilta. Aloita ja opettele sijoittaminen pienillä summilla. Kun tietosi ja taitosi kehittyvät, voit alkaa tekemään suurempia ja tuottoisampia sijoituksia.

Klikkaa kuvaa ja tutustuKuinka aloittaa sijoittaminen

Parhaiten osakemarkkinoilla ja sijoittamisessa menestyvät ne, jotka hoitavat sijoitussalkkuaan järjellä tunteen sijaan. Tällä periaatteella ne, joilla on rahaa sijoittamiseen, ostavat silloin kun osakkeiden hinnat laskevat (kuten nyt pörsseissä tapahtuu), jolloin he saavat huomattavan edulliseen hintaan suurten pörssiyritysten osakkeita (pienten kanssa oltava nyt varovainen). Kun taloustilanne myöhemmin kohenee, osakesalkun arvo nousee kohisten, samoin kun saadut osingot.

Osta ja tilaa itsellesi parhaat rahoitusalan lehdet ja oppaat, niin pysyt aina ajantasalla finanssialan tapahtumista ja kehityksestä ja opit koko ajan uutta.

Sijoittajan lehdet
Tilaa Arvopaperi (sijoittajan oma lehti)
Tilaa Kauppalehti (parhaat talousuutiset)
Tilaa Talouselämä (taloutta johtajille)

Sijoittajan oppaat
Miten sijoitan pörssiin
Ammattimainen sijoittaminen
Sijoita kuin guru
Sijoittamalla miljonääriksi
Miten sijoitan pörssiosakkeisiin
Lähteet
Kullas, E. and Oksanen, A. (n.d.). RYYSYISTÄ RIKKAUKSIIN. [online] Available at: https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2020/01/eva-artikkeli-13.1.2020.pdf [Accessed 10 Feb. 2020].
FINE - Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. (2020). Tavallisimmat sijoitustuotteet. [online] Available at: https://www.fine.fi/finanssitietoa/arvopaperiasiat/tavallisimmat-sijoitustuotteet.html [Accessed 10 Feb. 2020].
Op.media. Rahastosäästäminen – valitsenko aktiivi- vai indeksirahaston? [online] Available at: https://op.media/sijoittajakoulu/rahastosaastaminen-valitsenko-aktiivi-vai-indeksirahaston-46996fee86ee4249ad1d1ad762bf5109 [Accessed 10 Feb. 2020].
Keywords: raha, sijoittaminen, mihin kannattaa sijoittaa, sijoittamisen aloittaminen, sijoittaminen osakkeisiin, rahastoihin, pörssiin, indeksirahasto, parhaat sijoitusrahastot, rahastoihin sijoittaminen, miten rikastua, rikastuminen