Sijoittaminen

Sijoittaminen on tieto- ja taitolaji. Tuottavaan sijoittamiseen tarvitaan tietoa, taitoa, älyä ja työtä. Monet ihmiset rikastuvat sijoittamalla rahaa älykkäästi ja pitkäjänteisesti. Tämä artikkeli käsittelee rahan tekemistä sijoittamalla, antamalla perustietoja aloittelijoille, mihin kannattaa sijoittaa, miten aloittaa sijoittaminen, kuinka onnistua, menestyä ja rikastua sijoitustoiminnalla.


Miksi kannattaa sijoittaa

Pitkäjänteisestä sijoittamisesta on taloudellista hyötyä. Ei ole mitään järkeä pitää ylimääräisiä rahojaan ja säästöjään nollakorolla pankkitilillä, jossa ne eivät tuota omistajalleen mitään. Päinvastoin hiljalleen edistyvä inflaatio syö säästöjen arvoa koko ajan. Talletusten rahallinen arvo siis laskee, jos makuuttaa rahojaan pankkitilillä. Sijoittamalla ylimääräiset rahasi, voit saada huomattavasti korko- ja osinkotuloja. Kun sijoitat saamasi korot ja osingot edelleen, saat korkoa korolle ja alat todella vaurastua. Sijoittamalla voit rikastua.

Mihin kannattaa sijoittaa

Voit sijoittaa rahaa osakkeisiin, rahastoihin ja muihin arvopapereihin. Osakesijoittaminen tarkoittaa sijoittamista pörssissä oleviin osakeyhtiöihin. Sijoittaminen rahastoihin tarkoittaa sijoittamista rahastoyhtiöiden rahasto-osuuksiin. Rahastoyhtiön salkunhoitaja ostaa, myy ja sijoittaa asiakkaidensa rahat useisiin sijoituskohteisiin asiakkaan puolesta. Joukkovelkakirjalainat ovat pitkäaikaisia sijoituksia (esim. valtion obligaatiot), jotka ovat pankkien, yritysten tai valtioiden liikkeeseen laskemia lainoja. Sijoitusten hajauttaminen tarkoittaa sijoitusten jakamista eri sijoitustuotteiden välille, jolloin  riskit pienenevät huomattavasti.
Indeksirahastoon sijoittaminen

Sijoittamisen aloittaminen kannattaa kokeneiden sijoittajien mukaan aloittaa indeksirahastoista. Indeksirahastoon sijoittaminen on helppoa, sillä indeksirahaston sijoitukset tehdään automaattisesti tuottoa tarjoaviin osakkeisiin. Automaatio takaa edullisen tai jopa ilmaisen sijoitusten hallinnoinnin ja ylläpidon.

Avaa ilmainen sijoitustili Nordnetissä
Liity täysin ilmaiseen indeksirahastoon Nordnetissä

Muita sijoituskohteita

Suomessa on avautunut vuoden 2020 alusta mahdollisuus helppoon ja turvalliseen sijoitustoimintaan Osakesäästötilin kautta. Osakesäästötili on tarkoitettu tavalliselle kansalaiselle pienimuotoiseen sijoitustoimintaan (max. 50 000€). Osakesäästötilin kautta on mahdollisuus saada säästönsä tuottamaan, ostamalla ja myymällä kotimaisia ja ulkomaisia pörssiosakkeita. Osakesijoituksista ja -ostoista voit saada voittoa osinkoina ja myymällä osakkeita voitollisesti. 
Fast Invest rakentaa globaalia investointipankkia, jossa kenestä vain voi tulla sijoittaja. Käyttäjät voivat luoda itselleen passiivista tulovirtaa sijoittamalla kulutusluottoihin. Yli 14 000 käyttäjää on jo liittynyt Fast Investin sijoitusalustaan. Fast Invest toimii kaikissa Euroopan maissa ja toimipaikat ovat Iso-Britanniassa, Liettuassa ja Virossa. Fast Invest on ilmainen investointialusta sijoittajille.


1. Pieni aloitustaso - voit aloittaa sijoittamisen alk. 1€
2. Turvallinen sijoitus - BuyBack Guarantee
3. Ilmainen rekisteröityminen
4. Ei vuotuisia tili- tai hallinnointipalkkioita.
5. Korkea korkoprosentti, jopa 13 %

  Fast Invest käyttää kehittynyttä älyteknologiaa sijoittamisessa. Voit tehdä sijoituksesi manuaalisesti tai käyttää Auto Invest -työkalua, joka sijoittaa rahasi automaattisesti lainoihin, jotka täyttävät asettamasi vaatimukset. Fast Invest - rekisteröidy ilmaiseksi

  Sijoitustietoa ja oppaita

  Sijoittaminen on tieto- ja taitolaji. Tuottavaan sijoittamiseen tarvitaan tietoa, taitoa, älyä ja työtä. Voit rikastua sijoittamalla rahaa älykkäästi ja pitkäjänteisesti. Sijoitusten hajauttamisella voit pienentää sijoitusriskejä huomattavasti. Aloittelevan sijoittajan on hyvä opiskella sijoittamista ja taloutta jatkuvasti, sekä ottaa oppia kokeneemmilta. Aloita ja opettele sijoittaminen pienillä summilla. Kun tietosi ja taitosi kehittyvät, voit alkaa tekemään suurempia ja tuottoisampia sijoituksia.

  Osta ja tilaa itsellesi parhaat rahoitusalan lehdet ja oppaat, niin pysyt aina ajantasalla finanssialan tapahtumista ja kehityksestä ja opit koko ajan uutta.

  Sijoittajan lehdet
  Tilaa Arvopaperi (sijoittajan oma lehti)
  Tilaa Kauppalehti (parhaat talousuutiset)
  Tilaa Talouselämä (taloutta johtajille)

  Sijoittajan oppaat
  Miten sijoitan pörssiin
  Ammattimainen sijoittaminen
  Sijoita kuin guru
  Sijoittamalla miljonääriksi
  Lähteet
  Kullas, E. and Oksanen, A. (n.d.). RYYSYISTÄ RIKKAUKSIIN. [online] Available at: https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2020/01/eva-artikkeli-13.1.2020.pdf [Accessed 10 Feb. 2020].
  FINE - Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. (2020). Tavallisimmat sijoitustuotteet. [online] Available at: https://www.fine.fi/finanssitietoa/arvopaperiasiat/tavallisimmat-sijoitustuotteet.html [Accessed 10 Feb. 2020].
  Op.media. Rahastosäästäminen – valitsenko aktiivi- vai indeksirahaston? [online] Available at: https://op.media/sijoittajakoulu/rahastosaastaminen-valitsenko-aktiivi-vai-indeksirahaston-46996fee86ee4249ad1d1ad762bf5109 [Accessed 10 Feb. 2020].
  Keywords: raha, sijoittaminen, mihin kannattaa sijoittaa, sijoittamisen aloittaminen, sijoittaminen osakkeisiin, rahastoihin, pörssiin, indeksirahasto, parhaat sijoitusrahastot, rahastoihin sijoittaminen, miten rikastua, rikastuminen