Android-tuki

Android-tuki on Android-käyttäjien tukiportaali, jonka avulla voi löytää tietoa, tukea ja ohjeita Android-laitteen käyttöön ja huoltoon.Tuki tarkoittaa päivityksiä, korjaustiedostoja ja uusien ominaisuuksien tarjontaa käyttöjärjestelmään. Näillä päivityksillä Android-valmistajat korjaavat puutteet, lisäävät turvallisuutta ja parantavat yhteensopivuutta uusien sovellusten kanssa.


Android on maailman laajimmin käytetty mobiilikäyttöjärjestelmä, josta on tullut olennainen osa tuhansien ihmisten päivittäistä elämää. Sen monipuolisuus, helppokäyttöisyys ja runsas sovellustarjonta ovat tehneet siitä ylivoimaisen suosikin niin kuluttajien kuin yritystenkin keskuudessa. 

Android on Linuxiin pohjautuva avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä. Alkuperäisen Androidin kehitti Android Inc., jonka Google hankki omistukseensa. Ensimmäinen Android-versio julkaistiin 5. marraskuuta 2007. Googlen palveluihin sidottu Android-käyttöjärjestelmä on kehitetty nykyaikaisille älypuhelimille, tableteille, älytelevisioille (Android-tv) ja jota voi hyödyntää myös uusimmissa Android Auto -sovellusta tukevissa automalleissa.

Google-tili ja pilvipalvelut

Google-tili on käyttäjätunnus joka koostuu sähköpostiosoitteesta ja salasanasta. Sillä voidaan käyttää kaikkia Googlen pilvipalveluja kuten Gmailia, Google+ -palvelua, YouTubea, Google Play-kauppaa, Chrome Web Storea jne., sekä Android-laitteisiin kirjautumisessa ja laitehallinnassa.

Käyttöohjeita Android-laitteen käyttöön

Luo Google-tili
Googlen pilvipalvelut
Googlen sovellukset Androidille
Android-sovellukset Google Play
Googlen Android-käyttöohjeet

Androidin tietoturva

Androidin tietoturvasta ja laitteen suojaamisesta on huolehdittava, jotta voisi turvallisin mielin käyttää verkkoa ja sen palveluja.Päivitysten puute voi altistaa käyttäjät tietoturvauhkille, kuten haittaohjelmille, tietomurroille ja identiteettivarkauksille. 

Päivitykset sisältävät tärkeitä turvapäivityksiä, jotka suojaavat käyttäjiä uusilta uhilta. Ilman päivityksiä jääneet laitteet ovat helppo kohde hakkereille, joten päivitysten saatavuus on elintärkeää käyttäjien tietoturvan kannalta. Pidä Android-laitteesi aina päivitettynä.


TutustuAndroid-tietoturvan perusteet

Android-laitevalmistajien tuki ja ohjeet

Päivitysten puute voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia uusien sovellusten kanssa. Kehittäjät luottavat siihen, että käyttöjärjestelmä on päivitetty ja tukee uusimpia teknologioita. Jos päivityksiä ei ole saatavilla, käyttäjät eivät voi asentaa uusimpia sovelluksia tai nauttia niiden uusimmista ominaisuuksista.

Android-tuen loppuminen voi myös johtaa laitteiden hitauteen ja laitteiden käytön rajoituksiin. Käyttöjärjestelmäpäivitykset eivät pelkästään paranna turvallisuutta, vaan myös suorituskykyä. 

Uudet päivitykset voivat lisätä laitteiden nopeutta, parantaa akunkestoa ja optimoida resursseja. Tutustu laitevalmistajien tukisivuihin oman laitteesi tuen löytämiseksi.

Acer tuki
ASUS tuki
HP tuki
HTC tuki
Huawei tuki
LG tuki
Motorola tuki
Samsung tuki
Sony tuki
ZTE tuki
Android Auto tuki


Lähteet
Google, Wikipedia,  Android-blogi