Android-tietoturva

Androidin tietoturvan perusteet: Suojaa Android-laitteesi, lue tietoturvaohjeita Android-laitteen turvaamiseksi. Käytä internetin palveluja turvallisesti Android-laitteellasi.


Mitä jokaisen kansalaisen on hyvä tietää tietoturvasta? Lataa Maanpuolustuskoulun (MPK) ja Jyväskylän yliopiston toimittama ilmainen kyber-turvaopas käyttöösi: Kyberturva-opas

Traficom: Turvalistit (tietoturvan perusteet kaikille kansalaisille).

Digitaalisessa tietoyhteiskunnassa, jossa useat jokapäiväiset asioinnit ja palvelut ovat siirtyneet internetin tietoverkon kautta käytettäväksi, on henkilökohtaisten tietojen suojaaminen välttämätön kansalaistaito. Jokaisen kansalaisen on osattava riittävät perustaidot oman tietoturvansa toteuttamiseksi laitteilla, joilla asioitaan hoitaa verkossa. Tietoturvan perustaso Android-laitteissa (älypuhelin ja tabletti) on helppo toteuttaa huomioimalla muutama perusasia:

Elisan ohje Anroid-laitteen tietoturvan varmistamiseksi

Suojakoodin käyttäminen

Laitteen käyttöliittymä voidaan lukita suojakoodilla. Se voi olla esim. numerosarja, piirrettävä kuvio tai kirjoitettava salasana.

Automaattinen lukitus

Ota käyttöön laitteen näytön automaattinen lukitus lyhyellä viiveajalla. Tämä suojaa laitettasi asiattomalta käytöltä, jos unohdat puhelimesi tai se varastetaan.

Käytä monimutkaisia salasanoja

Käytä laitteen palveluissa tarvittavissa salasanoissa monimutkaisia salasanoja, niin että ne eivät ole arvattavissa.

Pidä laite ja sovellukset päivitettynä

Laitteen käyttöjärjestelmän päivitykset kannattaa aina asentaa. Lisäksi laitteessa käytössä olevat sovellukset on päivitettävä säännöllisesti.

Lataa ja asenna sovelluksia luotettavista lähteistä

Laitteeseen kannattaa ladata ja asentaa sovelluksia luotettavista lähteistä, joko puhelinvalmistajan sovelluskaupasta tai Google Play-kaupasta.

Käytä virustorjuntaohjelmaa

Lataa ja asenna Google Play-kaupasta jonkin luotettavan ja tunnetun valmistajan virustorjuntaohjelma.


Tietoturvaohjelmia

Tässä lista parhaista maksullisista tietoturvaohjelmista. Osa yrityksistä tarjoaa yksityiskäyttäjille ilmaisen version, yrityskäyttö vaatii lähes aina maksullisen lisenssin. Kaikki alla mainittujen yritysten tietoturvasovellukset tarjoavat kattavaa ja tehokasta suojaa internetkäytölle.

F-Secure
Bitdefender
ESET
Kaspersky
Norton
Avira
Avast
McAfee
AVG
TrustGo