Kulttuuri-opas

Kulttuuri-opas esittelee internetin kautta kaikkien saatavissa olevaa kulttuuria. Internetistä on paljon hyötyä kulttuurin harrastajille. Internet tuo kulttuuritarjonnan kaikkien ulottuville. Osa verkosta löytyvästä kulttuurista on kaikille ilmaista, maksutonta kulttuuritarjontaa, osa taas maksullista. Kulttuuria on kuitenkin edullista ostaa ja hankkia, köyhimmälläkin on siihen varaa.


Mitä kulttuuri on

Kulttuuri (lat. colere) on alun perin tarkoittanut viljelyä, maanviljelyä. Käsite on kuitenkin laajentunut tarkoittamaan kaikkea ihmisen toimintaa, tapoja ja aikaansaannoksia aineellisessa ja henkisessä elämässä.

Kulttuuriin kuuluu siis filosofia, tieteet, taiteet, uskonto (henkinen kulttuuri) sekä elinkeinot, tekniikka ja aineelliset aikaansaannokset (aineellinen kulttuuri). Kulttuuri on ihmiskunnan henkisten ja aineellisten saavutusten kokonaisuus, kulttuuri on sivistystä ja ihmisen luomia tapoja elää ja toimia.


Kulttuuria kaikille

Internetin kautta kulttuuri on saatavissa kaikille kulttuurinystäville. Internet tuo kulttuuriperinnön ja -materiaalit kaikkien ulottuville. Tarvistset vain toimivan digilaitteen ja nettiyhteyden, joiden välityksellä saat ajasta ja paikasta riippumatta kulttuurisisällöt käyttöösi verkon kautta.

Voit kuunnella radiota ja musiikkia verkossa, katsella netti-televisiota, seurata ooppera- ja balettiesityksiä, tehdä virtuaalisia vierailuja maailman taidemuseoihin, saada ilmaisia e-kirjoja luettavaksi jne.

Klikkaa ja tutustu: Kulttuuria verkossa


Televisio internetissä

Voit katsoa televisiota netin kautta, sillä useimmilla tv-kanavilla on myös ilmaisia ja maksullisia tv-kanavia netissä. Peruskanavat ovat yleensä maksuttomia ja ilmainen netti-tv on kaikilla suurimmilla kanavilla. Netti-tv:tä eli televisiota netissä voit katsoa smart-tv:llä, tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Enemmän sisältöä saat tilaamalla edullisen maksullisen tv-palvelun.

Klikkaa ja tutustu: Ilmainen netti-tv


Radio ja musiikki netissä

Voit kuunnella radiota internetissä pc-tietokoneilla, kannettavilla tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla ja smart tv:llä. Nettiradio on käytettävissä kaikkialla missä internetyhteys on saatavissa. Halutessasi voit asentaa mobiililaitteeseen myös saatavilla olevan sovelluksen, jolla kuuntelu on sujuvampaa kuin mobiiliselaimella.

Klikkaa ja tutustu: Radio ja musiikki netissä


E-kirjat ja äänikirjat

E-kirja on digitaaliseen muotoon tallennettu kirja. E-kirjaa voit lukea tai kuunnella tavallisella pc-pöytätietokoneella, kannettavalla tietokoneella, tablet-tietokoneella, älypuhelimella ja e-kirjan lukulaitteella. Voit saada e-kirjoja myös täysin maksutta käyttöösi.

Klikkaa ja tutustu: E-kirja ja äänikirjat


Kirjakauppa-opas

Perinteisen kirjan ja lehden ystäville internetin verkkokaupat ovat hyödyllisiä, sillä niiden runsaasta valikoimista löytyy jokaiselle jotakin. Nettikirjakaupasta voit ostaa helposti, edullisesti ja nopeasti perinteisiä kirjoja ja lehtiä. 

Klikkaa ja tutustu: Kirjakauppa-oppaaseen