Sijoittamisen aloittaminen

Kysymys: Miten aloittaa sijoittaminen? Kuinka aloittaa sijoittaminen? Mistä aloittaa sijoittaminen? Miten sijoittaa rahaa? Kuinka oppia sijoittamaan? Mihin kannattaa sijoittaa? Mihin osakkeisiin kannattaa sijoittaa? Mihin rahastoon kannattaa sijoittaa?


Vastaus: Sijoittaminen kannattaa aloittaa selvittämällä, mitä sijoittaminen tarkoittaa, miten voi oppia sijoittamaan, kuinka voi aloittaa sijoittamisen ja mihin kannattaa sijoittaa.

Sijoittaminen tarkoittaa rahan investoimista eli käyttämistä rahastoihin, yritysten osakkeisiin ja muihin arvopapereihin taloudellisen hyödyn ja voiton saamiseksi.

Sijoittaminen on aloitettava talouden ja sijoittamisen peruskäsitteiden ja käytäntöjen opiskelulla. Tähän tarkoitukseen voit käyttää sijoitusoppaita ja -kirjallisuutta.

Voit aloittaa sijoittamisen sijoitusrahastosta. Rahastot ovat helppo vaihtoehto aloittaa sijoittaminen, jota sijoitusneuvojat ja kokeneet sijoittajat aloittelijalle yleensä suosittelevat. 

Rahastot ovat aloittavalle sijoittajalle  helppoja, sillä rahaston salkunhoitaja sijoittaa parhaaksi katsomallaan tavalla sijoittajan rahoja osake- ja  korkomarkkinoille, raaka-aineisiin yms. Sijoitusrahastoja ovat osake-, korko- ja yhdistelmärahastot. 

Osakerahastot sijoittavat yritysten osakkeisiin eri puolille maailmaa. Korkorahastot sijoittavat yritysten tai valtioiden lainoihin. Yhdistelmärahastot sijoittavat osake- ja korkomarkkinoille. 

Sijoittaminen ei vaadi suurta pääomaa ja paljon rahaa. Voit aloittaa muutamalla kymmenellä eurolla kuukaudessa. Sijoittaminen kannattaa aloittaa pienillä summilla, kunnes opit sijoittamisen perusasiat. 

Hajauttaminen tarkoittaa sitä, että sijoittaja jakaa pääoman pienempiin sijoituksiin. Kun olet oppinut sijoittamisen perusteet, voit alkaa sijoittamaan suurempia summia hajauttamisen avulla. Näin voit pienentää sijoittamisen riskejä.

Tee sijoittamisesta pitkäjänteistä toimintaa, sillä korkoa korolle -ilmiö kasvattaa pääomaasi koko ajan pitkän ajan kuluessa.

Pitkäjänteisyys sijoittamisessa on tärkeää. Hoida sijoituksiasi järjellä, ei tunteella. Ei kannata tehdä hätäisiä päätöksiä negatiivisten markkinauutisten perusteella. Kun osakkeiden hinnat väliaikaisesti tulevat alas, älä myy, vaan osta lisää. Kurssit nousevat taas, kun malttaa odottaa.

Lue lisää artikkelista: Sijoitusopas
Keywords: mihin kannattaa sijoittaa sijoittamisen aloittaminen miten aloittaa sijoittaminen mihin sijoittaa mihin kannattaa sijoittaa mihin sijoittaa nyt kannattaako nyt sijoittaa kuinka aloittaa sijoittaminen miten sijoittaa mihin osakkeisiin kannattaa sijoittaa nyt mitä on sijoittaminen kuinka sijoittaa mihin rahastoon kannattaa sijoittaa kuinka sijoittaa osakkeisiin mistä aloittaa sijoittaminen miten kannattaa sijoittaa miten aloittaa osakesijoittaminen paras tapa sijoittaa turvallinen sijoittaminen mihin voi sijoittaa miten sijoittaa rahaa mitä on osakesijoittaminen kuinka oppia sijoittamaan