Digitaidot-opas

Suomalainen yhteiskunta on digitalisoitunut nopeasti. Yhteiskunnan palvelut, opiskelu ja monet työtehtävät ovat laajasti siirtyneet verkkoon, siksi voidaan sanoa, että digitaidot ovat nykyihmiselle erittäin tärkeä kansalaistaito. Digitaitoja on helppo oppia omin päin kotona, oman tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin kautta. Digitaitoja kannattaakin kehittää jatkuvasti, että pysyt mukana kehityksen kelkassa. Tämän digitaito-oppaan avulla voit tutustua tärkeimpiin elämässä tarvittaviin digitaitoihin.

Kansalaisen digitaidot

Jokaisen nykykansalaisen on osattava riittävät perusdigitaidot. Digitaitojen oppimiseen on käytettävä aikaa, rahaa ja ponnistuksia, kuten muuhunkin oppimiseen. Kansalaisen, joka haluaa pysyä kehityksessä mukana, on hankittava digitaaliset perustaidot, pärjätäkseen tietoyhteiskunnassa.

Klikkaa ja tutustu: Kansalaisen digitaidot

Kansalaisen digityökalut

Digikansalaiset tarvitsevat toimintaansa digityökaluja. Digityökalut voidaan jakaa karkeasti laitteisiin ja oheislaitteisiin (hardware), ohjelmiin ja sovelluksiin (software) sekä pilvipalveluihin (cloud services). Digityökalut on valittava omien tarpeiden mukaan, sillä kaikkea ei tarvitse osata ja hankkia pärjätäkseen kehityksessä mukana.

Klikkaa ja tutustu: Kansalaisen digityökalut

Dataopisto - opi perusdigitaidot

Web-tietopalvelu tarjoaa kaikille avoimen ja maksuttoman Dataopiston. Dataopisto on tietoteknisten perustaitojen eli digitaitojen oppimisportaali kaikille kansalaisille. Dataopisto on avoin ja maksuton digitaitojen verkko-opisto, joka on ajasta ja paikasta riippumaton ja käytettävissä 24/7. Dataopistossa voit opiskella ja harjoitella digitaitoja täysin vapaasti, maksutta ja omaan tahtiin.

Klikkaa ja tutustu: Dataopiston info

Klikkaa oppimaan: Dataopistoon

Sosiaalinen media-opas

Some eli sosiaalinen media tarkoittaa viestinnän välinettä, johon käyttäjät tuottavat itse sisällön. Sosiaalinen median tärkein tehtävä on luoda ja ylläpitää ihmisten välisiä suhteita. Sosiaaliselle medialle tyypillisiä palveluita ovat esimerkiksi sisällönjakopalvelut, verkkoyhteisöpalvelut ja keskustelupalstat.

Klikkaa ja tutustu: Some-oppaaseen