Linux-tuki

Tämä sivu on tarkoitettu Linux-käyttäjien tukiportaaliksi, jonka avulla voi löytää tietoa, tukea ja ohjeita Linux-käyttöjärjestelmällä varustetun laitteen käyttöön ja sovelluksiin.

Linux on alun perin suomalaisen Linus Torvaldsin kehittämä käyttöjärjestelmäydin. Linux yleiskäsitteenä tarkoittaa erilaisia Linux-ydintä käyttäviä käyttöjärjestelmiä, joita on käytössä monissa tietokoneissa, kuten työpöytäkoneissa, palvelimissa, tableteissa, älypuhelimissa ja supertietokoneissa. Linux on maailman suosituin palvelinkäyttöjärjestelmä. Myös suosittu Android-käyttöjärjestelmä perustuu Linux-käyttöjärjestelmäytimeen.

Tällä sivulla keskitytään Linuxin käyttöön työpöytätietokoneissa, lähinnä suosituimpaan Linux-jakeluun Ubuntu-käyttöjärjestelmään. Ubuntu on tietokoneille tarkoitettu käyttöjärjestelmä, joka pohjautuu Debian Linux-jakeluun. Ubuntua ylläpitää ja kehittää Canonical.

Klikkaa tietotekniikkakirjallisuutta
Adlibris 

Edulliset tietokonetarvikkeet Dustin-verkkokaupasta.


Linux-tukisivustoja


Kaikille Linux-käyttäjille tarkoitettu: Linux.fi wiki

Ubuntu-Suomi

Ubuntu-Suomen wiki

Ubuntu tutuksi verkkokäsikirja

Canonical: Ubuntu

Jos et halua tai osaa itse ryhtyä ratkaisemaan Linux-tietokoneesi ongelmia, voit viedä tietokoneen asiantuntijan huollettavaksi. Voit hakea sopivaa huoltoa kirjoittamalla alla olevaan täsmähakuruutuun hakusanoja: Linux/tuki. Kun kirjoitat vielä paikkakuntasi nimen hakusanan jälkeen (esim: Linux tuki Espoo), niin täsmähakukone hakee ennen kaikkea paikallisia huoltopalveluja. Hakutulokset avautuvat uuteen välilehteen.

Lähde: Wikipedia