Velkaneuvonta

Tämä velkaneuvontaopas auttaa sinua ratkaisemaan ylivelkaantumisesta aiheutuvia ongelmia. Apua velkoihin on saatavilla ja sitä kannattaa käyttää. Keinoja velanhallintaan ovat lainojen yhdistely ja yksityishenkilön velkajärjestely.

Sisältää kaupallista yhteistyötä*

Velkaongelmien kanssa on hyvä pyrkiä toimimaan ajoissa, jotta ongelmat eivät kasautui liikaa ja selviytyminen niistä olisi helpompaa.

Huom! 1.10.2023 lähtien korkokatto on 15% + viitekorko. Kaikki sivulla esitellyt lainantarjoajat noudattavat korkokattoa ja huomioivat yhdistelylainatarjouksessa asiakkaan henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen.

Esimerkkilaskelma yhdistelylainasta
Lainan ollessa 20 000€, 10v. laina-ajalla, korko 9%, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 8€, lainan todellinen vuosikorko on 10.14% ja kuukausierä 183€. Lainan kokonaiskustannukset ovat 11320 € ja takaisinmaksettavaa yhteensä on 31320€. Yhteistyökumppaniemme (pankit ja rahoituslaitokset) lainasummat vaihtelee 1000-60 000€, nimelliskorko 4,9–20%, lainanhoitokulut 0-150€ vuodessa ja laina-aika 1–15v. välillä.

Velkajärjestely omin päin 


Velkajärjestely omin päin on helppo tehdä. Velkojen yhdistely järjestelylainalla on järkevä ja nopea ratkaisu velkaongelmaan. Se tarkoittaa yhden edullisen yhdistelylainan hakemista, jolla aikaisemmin otetut kalliit pikalainat, kulutusluotot ja muut velat maksetaan pois. Järjestelylainalla niputat vanhat lainat yhteen, helpotat elämääsi kun rahaa jää muuhunkin elämään.

Kun luottotietosi ovat kunnossa, nopein tapa saada helpotusta velkatilanteeseen on turvautua velkojen uudelleenjärjestelyyn lainoja yhdistelemällä

Nopeat ratkaisut lainojen yhdistelyyn


Hae maksutta lainojen yhdistelytarjous. Lainatarjoukset eivät sido tai velvoita mihinkään, vaan voit vapaasti hyväksyä tai hylätä tarjouksen. Lainatarjousten hakeminen on ilmaista.


Lisää palveluja: lainojen yhdistelyopas 

Talous ja velkaneuvonta


Jos sinulla on paljon pieniä lainoja, pikavippejä, kulutusluottoja ja tehnyt ostoja luottokortilla, voi korkokulusi ja velkataakkasi helposti kasvaa liian suureksi.

Ylivelkaantuminen voi johtua työttömyydestä, konkurssista, terveysongelmista tai vain yli varojen elämisen vuoksi.
 
Olipa syy mikä hyvänsä, sinun kannattaa järjestellä hyvissä ajoin talousasiasi kuntoon, joko omin päin erilaisia palveluja käyttäen tai sitten valtion talous- ja velkaneuvonnan apuun turvautuen.

Valtion talous- ja velkaneuvontaan voit ottaa yhteyttä, jos et pysty maksamaan laskuja tai velkoja. Velkaneuvonnassa selvitetään asiakkaan taloustilanne ja mietitään, millä keinoilla talous saadaan tasapainoon ja velat järjesteltyä. 

Talous- ja velkaneuvonnassa käsitellään
  • järkevä rahankäyttö
  • velkojen maksujärjestelyt
  • velkojien kanssa neuvottelu
  • velkajärjestelyhakemuksen laatiminen käräjäoikeudelle

Valtion oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta on asiakkaalle maksutonta.

Yksityishenkilön velkajärjestely


Jos sinulla on suuret velat ja olet menettänyt luottotietosi ja velkasi ovat määrätty ulosottoon, silloin kannattaa hakea yksityishenkilön velkajärjestelyyn. Se tarkoittaa ylivelkaantuneen henkilön velkojen uudelleenjärjestelyä, jonka käräjäoikeus määrää henkilölle, vahvistamalla hänelle velkojen maksuohjelman.

Yksityishenkilön velkajärjestelyllä korjataan ylivelkaantuneen henkilön taloudellinen tilanne siten, että hän pääse veloistaan eroon lopullisesti. Velkajärjestelyn kesto on yleensä 3 vuotta.
Klikkaa ja lue: Yksityishenkilön velkajärjestely-opas


Lue myös nämä artikkelit
Lainojen yhdistely
Velkajärjestelyn opas
Yksityishenkilön velkajärjestely
Kansalaisen luottotiedot
Kodin raha-asiat kuntoon 


Pikaratkaisu tästä: Yhdistä lainasi heti*

Keywords: lainojen yhdistäminen, yhdistä lainat, yhdistä lainoja, yhdistelylaina, yhdistä lainat halvin, edullinen yhdistelylaina, kulutusluottojen yhdistäminen, velkojen yhdistäminen, paras yhdistelylaina, yhdistä lainoja, lainat yhdeksi, pikavippien yhdistäminen, mistä yhdistelylaina, yhdistelylaina helposti, yhdistä kaikki lainat, lainojen yhdistelylaina, yhdistä kulutusluotot, yhdistä kalliit lainat, lainojen yhdistely, paras lainojen yhdistäminen, kulutusluotot yhdeksi lainaksi