Velkaneuvonta

Tämä velkaneuvontaopas auttaa sinua ratkaisemaan ylivelkaantumisesta aiheutuvia ongelmia. Apua velkoihin on saatavilla ja sitä kannattaa käyttää. Keinoja velanhallintaan ovat lainojen yhdistely ja yksityishenkilön velkajärjestely.

Sisältää kaupallista yhteistyötä*
Huom!
Kuluttajansuojalakiin tehty väliaikainen muutos lainojen korkokattoon jatkuu ja se on voimassa 1.1.2021 - 30.9.2021. Kulutusluottojen enimmäiskorko on määräaikaisesti enintään 10 prosenttia. Nyt on sopiva aika järjestellä luottojaan järjestelylainalla.

Velkajärjestely omin päin 

Velkajärjestely omin päin on helppo tehdä. Velkojen yhdistely järjestelylainalla on järkevä ja nopea ratkaisu velkaongelmaan. Se tarkoittaa yhden edullisen yhdistelylainan hakemista, jolla aikaisemmin otetut kalliit pikalainat, kulutusluotot ja muut velat maksetaan pois. Järjestelylainalla niputat vanhat lainat yhteen, helpotat elämääsi kun rahaa jää muuhunkin elämään.

Kun luottotietosi ovat kunnossa, nopein tapa saada helpotusta velkatilanteeseen on turvautua velkojen uudelleenjärjestelyyn lainoja yhdistelemällä

Nopeat ratkaisut tästä:

Lisää palveluja: lainojen yhdistelyopas 

Talous ja velkaneuvonta

Jos sinulla on paljon pieniä lainoja, pikavippejä, kulutusluottoja ja tehnyt ostoja luottokortilla, voi korkokulusi ja velkataakkasi helposti kasvaa liian suureksi.

Velkaongelmien kanssa on hyvä pyrkiä toimimaan ajoissa, jotta ongelmat eivät kasautui liikaa ja selviytyminen niistä olisi helpompaa. Ylivelkaantuminen voi johtua työttömyydestä, konkurssista, terveysongelmista tai vain yli varojen elämisen vuoksi.

Olipa syy mikä hyvänsä, sinun kannattaa järjestellä hyvissä ajoin talousasiasi kuntoon, joko omin päin erilaisia palveluja käyttäen tai sitten valtion talous- ja velkaneuvonnan apuun turvautuen.

Valtion talous- ja velkaneuvontaan voit ottaa yhteyttä, jos et pysty maksamaan laskuja tai velkoja. Velkaneuvonnassa selvitetään asiakkaan taloustilanne ja mietitään, millä keinoilla talous saadaan tasapainoon ja velat järjesteltyä. 

Talous- ja velkaneuvonnassa käsitellään
  • järkevä rahankäyttö
  • velkojen maksujärjestelyt
  • velkojien kanssa neuvottelu
  • velkajärjestelyhakemuksen laatiminen käräjäoikeudelle

Valtion oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta on asiakkaalle maksutonta.

Yksityishenkilön velkajärjestely


Jos sinulla on suuret velat ja olet menettänyt luottotietosi ja velkasi ovat määrätty ulosottoon, silloin kannattaa hakea yksityishenkilön velkajärjestelyyn. Se tarkoittaa ylivelkaantuneen henkilön velkojen uudelleenjärjestelyä, jonka käräjäoikeus määrää henkilölle, vahvistamalla hänelle velkojen maksuohjelman.

Yksityishenkilön velkajärjestelyllä korjataan ylivelkaantuneen henkilön taloudellinen tilanne siten, että hän pääse veloistaan eroon lopullisesti. Velkajärjestelyn kesto on yleensä 3 vuotta.
Klikkaa ja lue: Yksityishenkilön velkajärjestely-opasLue myös nämä artikkelit
Lainojen yhdistely
Velkajärjestelyn opas
Yksityishenkilön velkajärjestely
Kansalaisen luottotiedot
Kodin raha-asiat kuntoon 
Lainat yhdeksi (kaupallinen yhteistyö: OmaLaina)


Pikaratkaisu tästä: Yhdistä lainasi heti*