Velkaneuvonta

Tämä velkaneuvontaopas auttaa sinua ratkaisemaan ylivelkaantumisesta aiheutuvia ongelmia. Apua velkoihin on saatavilla ja sitä kannattaa käyttää. Keinoja velanhallintaan ovat lainojen yhdistely ja yksityishenkilön velkajärjestely.

Klikkaa seteliä: löydä paras yhdistelylaina!

Jos olet ottanut useita pieniä lainoja, pikavippejä, kulutusluottoja ja tehnyt ostoja luottokortilla, voi velkataakkasi helposti kasvaa liian suureksi.

Pikalainat, kulutusluotot ja luottokorttiostot ovat korko-ja hoitokuluiltaan kalliita. Jos pieniä kulutusluottoja ja lainoja on kertynyt useita, niiden korko- ja hoitokulut voivat kohota liian suuriksi. 

Kun luottotietosi ovat kunnossa, voit turvautua velkojen uudelleenjärjestelyyn lainojen yhdistelyllä. Klikkaa lainojen yhdistelyopas

Lainojen yhdistely järjestelylainalla on järkevä ja nopea ratkaisu velkaongelmaan. Se tarkoittaa yhden edullisen yhdistelylainan hakemista, jolla aikaisemmin otetut kalliit pikalainat, kulutusluotot ja muut velat maksetaan pois. Näin hoidat vain yhtä edullista luottoa ja säästät rahaa.


Yksityishenkilön velkajärjestely

Jos sinulla on suuret velat, olet menettänyt luottotietosi ja velkasi ovat määrätty ulosottoon, silloin kannattaa hakea yksityishenkilön velkajärjestelyyn. Se tarkoittaa ylivelkaantuneen henkilön velkojen uudelleenjärjestelyä, jonka käräjäoikeus määrää henkilölle, vahvistamalla hänelle velkojen maksuohjelman. 

Yksityishenkilön velkajärjestelyllä korjataan ylivelkaantuneen henkilön taloudellinen tilanne siten, että hän pääse veloistaan eroon lopullisesti. Velkajärjestelyn kesto on yleensä 3 vuotta.

Klikkaa ja lue: Yksityishenkilön velkajärjestely-opas


Tutustu myös näihin artikkeleihin 


Lainojen yhdistely
Velkajärjestelyn opas
Yksityishenkilön velkajärjestely
Kansalaisen luottotiedot
Kodin raha-asiat kuntoon